MIEDZY ŁĄKĄ A LASEM

Między łąką a lasem - drugi projekt edukacyjny Food Think Tank realizowany na początku 2014 roku to czteromiesięczna nauka i budowanie relacji pomiędzy fachowcami z różnych branż: szefami kuchni, naukowcami z Wydziału Żywienia Wrocławskiego Uniwersytetu Przyrodniczego, studentami, rolnikami, fotografami, filmowcami, dźwiękowcami, osobami pracującymi z drewnem, barmanami, baristami

i architektami. Całość odbyła się przy niemalże zerowym budżecie, użyte produkty pochodziły z okolic Wrocławia - własnoręcznie zebrane na łąkach i w lasach przez uczestników albo otrzymane, kupione u lokalnych rolników. Niezwykle inspirujące eksplorowanie źródeł tutejszych kulinariów, zwrot ku produktom pominiętym w kuchniach głównego nurtu, zaowocował uroczystą kolacją na patio Wrocławskiego Uniwersytetu Przyrodniczego. Dziennik projektu ukazał się w Magazynie Kukbuk.