Trzeci projekt edukacyjny zrealizowany został w lecie 2014 roku. Jego założeniem było przygotowanie uroczystej kolacji w sadzie przy maksymalnym wykorzystaniu zasobów wybranej lokalizacji. W tym celu ustalono, że przynajmniej siedemdziesiąt procent produktów ma pochodzić z sadu a dziewięćdziesiąt procent wszystkich serwowanych potraw będzie przed podaniem poddanych obróbce ogniem. W zbudowanej specjalnie na tę okazję kuchni polowej wykorzystano tradycyjne techniki: gotowanie pod ziemią, suszenie, pieczenie, wędzenie, grillowanie i gotowanie na blasze. Nowym elementem w działaniach grupy było otwarcie zaplecza w dniu finałowej kolacji oraz zaserwowanie osobom spoza kolektywu trzech posiłków o charakterze „staff food”. Wyszukanie dobrej jakości produktów oraz zdecydowane uproszczenie obróbki poprzez zastosowanie tradycyjnych, ludowych metod, przyniosło wspaniały rezultat.
Menu: cydr, wędzony udziec barani z mirabelką, bulion z kuropatwy z mleczkiem z orzecha włoskiego, flan winogronowy, pieczona gęś faszerowana wątróbką i owocami, galaretka owocowa, sękacz z trzema konfiturami.
Twórcy:
Gastronomia: Luiza Trisno, Mateusz Pawłowski, Michał Czekajło, Michał Werda, Agata Iwańska, Joanna Biesiada, Marta Rajewska
Desery: Natalia Wojtkowska, Patryk Szczepański, Karolina Gawron
Zastawa:
Drewno: Bartosz Pelc
Ceramika: Karina Marusińska
Sztućce: Karolina Zagrodnik (lider zespołu), Joanna Zysko, Justyna Czarnecka, Marta Rajewska
Kronika ze spotkań: Agata Iwańska
Media: Michał Lewandowski
Fotografia: Jędrzej Stelmaszek
Aranżacja przestrzeni: Joanna Nowara (lider zespołu), Magda Idaszewska, Ewelina Żygadło
Kawa: Filip Kucharczyk (lider zespołu), Ewelina Żygadło
Wizualizacja: Paweł Kosuń
Zapach: Marcelina Mazur Lab.
Koordynacja studentów: Anna Żołnierczyk
Nalewki i wody smakowe: Aleksandra Pawlik (lider zespołu), Joanna Biesiada
Muzyka: Wojtek Furmaniak
Patronat naukowy: dr hab. Jarosław Dumanowski
Staff food: Ewelina Żygadło (lider zespołu), Magda Idaszewska, Jędrzej Stelmaszek, Bartosz Pelc, Anna Żołnierczyk, Karolina Zagrodnik,
Koordynacja projektu: Tomasz Hartman